Dobrý den si zpíváme, Veverky tu vítáme.

Dobrý den Veverky.
Už si všechny děti pamatují svoji značku? Zeptejte se. Celý týden trénujeme uložení bačkor a oblečení, nastupujeme do center a začínáme se seznamovat s pomůckami. Děti se samostatně snaží obouvat a oblékat, převracet oblečení, uklízet po sobě stůl. Po odpočinku si samy uklízí peřinky, skládají pyžamo a pomáhají s úklidem matrace. Vybírají činnosti v centrech aktivit. Samostatně si volí, zda chtějí značku kreslit, postavit ji z dřívek a stavebnice, zahrát a zazpívat o značce písničku. Začínáme tvořit pravidla u jídla – ALESPOŇ OCHUTNÁME a pravidlo pro naše ruce. Povídáme si, k čemu ruce potřebujeme – pohlazení, obejmutí, stříhání, malování, tleskání,… Ruce nikomu neubližují. Vzniká nám pravidlo – POMÁHÁME SI, JSME KAMARÁDI.

Každý pátek cvičíme. Děti protahují tělo, hrají pohybové hry, seznamují se s prvky jógy – dechové cvičení a správné držení těla. Při dnešním tělocviku nám pomáhaly tenisové míčky. Využili jsme různé druhy lezení, plazení, skoků a poskoků. Nechyběla relaxace s hudbou. Dětem na cvičení dáváme tepláky, legíny, triko (ne punčochy, šaty a sukně). Pro lepší držení a stabilitu cvičíme bez bot a ponožek.

V příštím týdnu začíná projekt zdravý podzim. Již v pondělí navštívíme solnou jeskyni, jak jste si odsouhlasili na třídních schůzkách. Půjdeme po svačině a vracíme se před obědem. Batůžek se svačinou děti nepotřebují. Nejpozději v pondělí ráno vybíráme peníze.
V úterý je naplánovaný výlet pro předškoláky – Království železnic. Více info na nástěnkách ve třídě.

Zároveň chceme poděkovat rodičům za účast na třídních schůzkách. Společně vytvořená pravidla jsou vyvěšena u vstupu do třídy. Prosíme o přečtení, podepsání a především dodržování. Pro připomenutí uvádím dvě pravidla. Vedeme děti k samostatnosti a do školky jen zdravé děti.

Na závěr chceme požádat o spolupráci. Sbíráme vymyté obaly od Pribiňáku. Společně s dětmi vytvoříme stavbu a zapojíme se do soutěže o hry a hračky do naší školky. Prosíme noste obaly, ale jen do 15. října.

Užijte si krásný víkend na výletě, procházce nebo někde na hřišti. V pondělí se těšíme na vyprávění.
Míša, Saša, Lenka a Lenka