České Vánoce 🎄🕯

Milí rodiče a milé žabičky,

Vánoce jsou skoro přede dveřmi a všude je to vidět. Podzimní výzdoba se proměnila na vánoční. Z každého rohu na nás dýchá vánoční atmosféra. I my netrpělivě počítáme dny do Vánoc.
Vytvořili jsme si adventní kalendář v podobě kouzelných pytlíčků, naplněných překvapením na každý den.

Co jsou Vánoce, co je to advent, proč se dělají vánoční přípravy? Jaké se dodržují zvyky a jak se připravujeme na Ježíška? O tom jsme si vyprávěli celý týden. 

Přečetli jsme si krásný příběh o Ježíškovi a cestě do Betléma. A jak probíhala naše příprava na příchod Ježíška? Společně jsme si vyzdobili třídu. Koupili jsme si vánoční stromek, který jsme společně nazdobili. Začali jsme stavět jesličky pro malého Ježíška. Třídu jsme provoněli vánočním cukrovím. Tvořili jsme kokosové kuličky a sušili jablíčka a pomeranče. Svátečně jsme si nazdobili i stoly.
V centrech jsme vyráběli vánoční stromy z papíru, skládali jsme slova podle předlohy, tvořili dárečky, řetěz a ozdoby z papíru.

Po celý týden jsme si zpívali koledy v doprovodu hudebních nástrojů.
Při procházkách jsme pozorovali vánoční výzdobu a krmítka plná hladových ptáčků. I my máme na zahradě krmítka a pravidelně je dosypáváme. Už u nás na semínkách byla i sojka.

Při hrátkách na zahradě jsme si místo sněhuláka postavili žabáka.

Malá ukázka našich básniček:

Přišly zase po roce…

Kdo?

No přece Vánoce.

Po jehličí zelené,

po cukroví pečené.

S kmotrem kaprem ve vaně…

Těšili jste se na ně?

My se těšíme moc a děkujeme všem, kteří nám přispěli na vánoční stromeček. Moc si toho vážíme.

Krásný víkend přeje Lucie a Anet.