Po roce Vánoce, Vánoce přicházejí

Už je to tady! Už jen jedna noc nás dělí od Štědrého dne. V našich domovech to voní jehličím, cukrovím, všelijakým skvělým jídlem, purpurou, svíčkami a vším, co na Vánocích máme rádi. Doufáme, že veškeré přípravy už hážete za hlavu a jediné co Vás ještě čeká, je zamíchat salát a připravit kapra.
Moc Vám přejeme, ať v těchto dnech čas utíká co nejpomaleji, abyste si ho mohli náležitě užít a měli čas na bilancování uplynulého roku a střádání plánů na ten nadcházející.

S dětmi jsme v posledním školkovém týdnu v tomto roce tvořili – například svícny z pomerančů; dodělali jsme postavy do Betléma; z kuliček vytvořili vánoční motivy; hráli si, ale především rozbalovali dárky. Ráno jsme se báli, že nás Ježíšek minul, ale naštěstí jsme při návratu ze školní zahrady z naší třídy zaslechli cinkat zvoneček!!
“Cinky Linky”, a už to bylo. Klika cvakla, dveře letí, pod stromečkem dárečky. Dětem úžasem padly brady a začalo se ozývat jedno “wow!” za druhým. Pod stromečkem toho byla celá hromada – auta, bubínky, karty, kočárky,… Každé z dětí dostalo také malou drobnost domů.
Užili jsme si i společný sváteční oběd. Ke krásně nazdobené sváteční tabuli jsme jako třída přizvali i paní kuchařku a společně nám chutnalo ještě víc než jindy. Nechyběl ani slavnostní přípitek.
Moc bychom chtěli poděkovat rodičům za výborné cukroví, kdyby děti mohly na posezení by ho snědly i s talíři.
Děkujeme také za dárečky, které nám udělaly opravdu radost, vážíme si toho.

Mějte krásné svátky, buďte zdrávi, buďte šťastni, ale hlavně – buďte spolu!
Těšíme se v příštím roce
Jana, Anet a Jíťa