Maškary chodily, medvěda vodily

Ahoj Veverky.
Přečtěte si s rodiči co vše jsme se tento týden naučili, prožili, dozvěděli se a objevili. Vyprávějte maminkám v jakém centru jste pracovali, co jste vyrobili, kde se vám líbilo a co byste chtěli doma zopakovat.
V pondělí se uskutečnila procházka do lesa. Úkolem bylo pozorování prvních známek jara – pupeny na stromech, první jarní rostlinky, zpěv ptáků, teplé sluneční paprsky na našich tvářích. Dále pak hry na přírodní hudební nástroje – dřívka, klacky, suché listí, kamínky. Při dlouhé vycházce jsme podpořili fyzickou zdatnost, zejména při překonávání náročného terénu.
V úterý nás čekala dlouho připravovaná akce. Dopoledne jsme ještě připravili masopustní pohoštění – příprava těsta, tvarování a zdobení sušenek lentilkami. V ostatních centrech se chystala masopustní oslava. Jitrnice z modelíny, koláč z obruče a víček a koláčky z papíru. Paní kuchařky nám na tento den uvařily speciální oběd v podobě zabijačkové dobroty.
V ostatních dnes se pokračovalo v tématu masopustu.
– výroba masek, hra s převleky – dramatizace pohádky
– malování masopustního průvodu a nejkrásnější masky vodovými barvami a fixem
– hry s maskou zvířat – pravo levá orientace, počítání do šesti pomocí hrací kostky, vpředu, vzadu, vedle, mezi, za, …
– pohádka o koblížkovi
– cesta pro koblížka skládaná z dřívek
– malování temperou a dolepení končetin
– zaznamenání počtu koblížků – zrakové vnímání a porovnávání pomocí knoflíků
– oslava narozenin
– pečeme pizzu
– stavíme a zdobíme dort
– vyrábíme přáníčka
– povídáme si o tom, co má oslavenec rád k jídlu, s kým je kamarád, s čím si rád hraje
– tancujeme a hrajeme pohybové hry

V pondělí přivítáme ve školce studentky zdravotnické školy s programem zdravé zoubky. Děti si s sebou nezapomenou přinést kartáček.
Od úterý se vracíme zpět do Pekingu na velkolepé zahájení zimních olympijských her. Doufáme, že tentokrát nám nic plány nepřekazí a prožijeme týden sportu bez omezení.

Krásný víkend.
Míša, Saša, Lenka a Lenka