Když jsem já sloužil …

Milí rodiče,
v uplynulém týdnu jsme dál prohlubovali znalosti o životě na statku. Opakovali jsme jaká zvířata, zde žijí a hlavně jak se jmenují jejich mláďata. Ke všemu nás celý týden doprovázela známá dětská skladba “Když jsem já sloužil..”. Zazpívejte si ji společně s dětmi 🙂
V ateliéru jsme vytvářeli kresby inspirované právě touto písní, v kostkách jsme všem zvířatům postavili stáje a chlívky. V manipulačních hrách děti vytvářely pexeso se zvířátky. V knihách a písmenech pak zkoušely opisovat a vybarvovat písmena. Během pár dní si děti také stihly zahrát dvakrát divadlo, a to o Třech prasátkách a Neposlušných kůzlátkách. Tématu života na statku jsme se věnovali do středy, ve čtvrtek nás totiž čekal den, který byl něčím tak trochu jiný – do školky přiletěly čarodějnice!!!!
Rozhodli jsme se proto, že tento den se oddáme čarodějnickým činnostem. V písku jsme hledali rozbitou křišťálovou kouli, v ateliéru domalovali čarodějnickou hlavu, v dílně nás čekalo vyrábění pavouků. V centru hudba jsme pak řádili na píseň Míši Růžičkové “Strašidla”.
Celý den jsme si moc užili a odpoledne se k naší čarodějnické show přidali i rodiče. Na zahradě jsme si tak mohli společně vychutnat nejen buřty ale také hodně zábavy!
Děkujeme všem, co se zúčastnili.

Pěkný víkend přeje Anet, Jana a Jíťa

Moc děkujeme panu Polovi za vydařené fotky z čarodějnické akce 🙂

Připomínáme, že v pondělí nás čeká výlet. Odchod od školky v 8:00. Prosíme, nezapomeňte dát dětem v šatně značky.