Zahrádka plná vitamínů

Milí rodiče, milé děti,
tento týden jsme si společně s dětmi povídali o zahrádce a o zelenině, kterou můžeme sklidit z našich záhonků a také o vitamínech, které jsou pro nás důležité.

V pondělí se předškoláci vydali společně se žabičkami na výlet do Království železnic, kde nás čekal výukový program, který se týkal dopravy, a poté jsme se přesunuli na prohlídku expozice.

V úterý jsme se s dětmi věnovali zelenině, kterou si můžeme vypěstovat na záhonku, v centru kostky jsme si záhon postavili a také jsme na záhon doplnili ovoce a zeleninu, v ateliéru jsme si společně s dětmi namalovali mrkev, a také jsme si ji vymodelovali z modelíny. V centru hudba a dramatika jsme využili píseň “Šel zahradník do zahrady”, v knihách a písmenech jsme trénovali opis slov, z písničky a také jsme skládali slova z písmenek.
Na školní zahradě jsme společně s dětmi pozorovali krásně zabarvené listy a potom jsme společně pohrabali listí, zametli terasu a odnosili listí.

Ve středu jsme si s dětmi povídali o zelenině a vitamínech, které jsou pro naše zdraví velmi důležité. Ve čtvrtek jsme si s dětmi zahráli pohádku “Princeznička na bále …” a dělali pokus s bramborami. Také jsme si zkusili navléct korále, udělat papírové loutky princezny a Honzíka, a na výsledek se můžete podívat ve třídě.

Příští týden nás čeká v pondělí narozeninový den, ve středu připomínáme první návštěvu solničky a ve čtvrtek budeme mít divadlo.

Přejeme krásný víkend Verča s Verčou a Janička. ☀️