Vidíme, slyšíme, cítíme…

Milí rodiče,

celý týden si upevňujeme poznatky o našich smyslech – zrak, sluch, čich, chuť a hmat. Nejenom, že už víme, kde máme jednotlivé smysly umístěné, ale dokážeme je i popsat. Víme k čemu nám slouží, a také jak je chránit, a jak je důležité se o ně starat. V rámci projektu ,,Zdravý podzim” třeba pravidelně navštěvujeme solničku, kde dýcháme vzduch prospěšný právě pro jedem z nich. Pro který? Jestlipak budou děti vědět.

Ve fotogalerii můžete vidět vše, co jsme dělali. Zkuste se dětí zeptat v kterém centru se pracovalo a o jakou práci šlo. Povídejte si spolu s dětmi, pokládejte jim otázky, dbejte na to, aby děti odpovídaly pokud možno celou větou. Zejména předškoláci, budou to potřebovat ve škole. Společně se zaměřujeme na správný úchop psacího náčiní, procvičujeme předmatematické a předčtenářské dovednosti. Při jednotlivých činnostech zapojujeme posilování jemné a hrubé motoriky.

Příští týden se budeme připravovat na příchod Mikuláše, čerta a anděla. Prosíme proto, připravte spolu s dětmi na 5.12. jednoduché čertovské nebo andělské kostýmy. (Např. Velké bílé nebo černé triko a jednoduchou čelenku z papíru. Na čelenku nalepte rohy nebo hvězdičku a je hotovo.) Děkujeme.

Všem přejeme pěkný víkend a těšíme se na viděnou zítra od 13 hodin. Na školní zahradě nás čeká podzimní brigáda při které budou probíhat podzimní práce, můžete si opéct špekáčky a vytvořit adventní věnec. Vše vyvrcholí rozsvícením vánočního stromečku a zpíváním vánočních koled. Pro všechny bude připravená česnečka, čaj, horká čokoláda a pro dospěláky teplý nápoj. Máte se tedy na co těšit.

Všechny vás zdraví Miluška a Jana

PS: Bohužel, i přes všechny snahy se nám rozmáhají nemoci dýchacích cest. Apelujeme prosím na všechny rodiče, aby nepřiváděli nachlazené děti do školky. Ty doopravdy do dětského kolektivu nepatří. Šíří se tak bacily ve třídě, a nás stále jen a jen ubývá. V ohrožení jsme pak všichni. Děkujeme za pochopení.