Vánoce, Vánoce přicházejí.

Milí rodiče,

končí nám 3. adventní týden, vyprávíme si o vánočních zvycích a tradicích, o tom jaké pečeme doma cukroví, co nám nejvíce chutná, o pečení vánočky, co vše se do ní dává apod. Každé ráno plníme za pomoci rodičů ranní úkoly, které se nám někdy podaří nebo nepodaří splnit. Scházíme se velmi pomalu, a tak ti rychlejší mají více času si pohrát s kamarády a vystřídat si spoustu hraček a společných her.
Tatínek Emy a Vojty nám přinesl krásný stromeček. Společně jsme si ho ozdobili slaměnými ozdobami, světýlky, sušenými jablíčky, citrony, mandarinkami a pomeranči.
V úterý za námi přijelo divadlo s pohádkou „Andělé ze zapomenuté skříňky“. Moc se nám líbilo.
Dostali jsme předvánoční dárek. Knihu od Ladislava Špačka „Dědečku, vyprávěj o Vánocích“. Začali jsme hned číst, vysvětlovat si slova kterým děti nerozumí a nebo je ještě neznají. Např. co je dětský domov a kdo je to sirotek. Víme, o co si psala hlavní představitelka Viktorka v dopise Ježíškovi, a co si přejeme od Ježíška my.
Každý den zpíváme koledy a užíváme si předvánoční čas. Zvládli jsme narozeninovou oslavu Elišky i radovánky na sněhu. Kéž by nám sníh vydržel i o vánocích.
Společně se těšíme na „Vánoční den s nadílkou od Ježíška” který proběhne 21. 12. dopoledne. Prosíme proto rodiče, aby děti v tento den slavnostně oblékli a dali jim malou krabičku cukroví. Chtěli bychom trochu mlsat a vzájemně ochutnávat. Jsou přece vánoce. Děti se na tento den velmi těší, tak je v tom prosím podpořte. Děkujeme.
Přejeme vám všem poklidný víkend bez stresu, v radosti a veselosti.

Miluška a Jana

PS: Poslední návštěva solničky je přesunuta na pondělí 19. 12.