Vánoce, Vánoce přicházejí 🎄

Ahoj Kočičky,

týden utekl jak voda a jsme opět blíž tomu krásnému a zázračnému okamžiku, kdy uslyšíme zvoneček a dětské oči se rozzáří nejvíc z celého roku. Už se těšíte? My ve třídě každé ráno otevřeme jednu roličku našeho adventního kalendáře a kromě lízátka plníme i jeden úkol, tento týden jsme se třeba učili novou koledu „Nesem Vám noviny”, taky jsme měli za úkol vyrobit ozdobu nebo třeba dárek pro někoho blízkého. Hlavním tématem zůstává advent a všechno s ním spojené.

V pondělí a ve středu jsme centrovali, děti vyrobily mnoho krásných věcí, musíme je pochválit! Podívejte se na fotky, jak jim to pěkně šlo! V úterý jsme shlédli divadelní představení „Andělé ze zapomenuté skříňky“. Děti se mnohokrát nasmály. Fotky z představení jsou v samostatném příspěvku https://www.mskurandove.cz/2022/12/13/divadelni-predstaveni-andele-ze-zapomenute-skrinky/. Ve čtvrtek jsme byli již po osmé v solné jeskyni, takže nám zbývají ještě 2 návštěvy a v pátek jsme si protáhli a rozcvičili těla. Nejvíc jsme si tento týden ale užívali dovádění ve sněhu, které jsme rozjeli na plné pecky ❄🛷⛄.

Příští týden nás v pondělí čeká pečení perníčků, které bychom si v úterý nazdobili. Největší událostí bude „Vánoční den s nadílkou od Ježíška”, která proběhne ve středu 21. 12. dopoledne (https://www.mskurandove.cz/akce/vanocni-den/). Na tuto událost se slavnostně oblékneme a děti mohou do třídy přinést malou krabičku cukroví, prosím jen tolik, kolik sní jedno dítě, když přinese každý, tak se toho sejde hodně. Pokud můžete, tak označte cukroví s ořechy a vejci.

Užijte si krásnou 4. adventní neděli!

Lucka, Jíťa a Pavlínka