Ahoj, ahoj, tak už jsme se sešli! 😺

Ahoj kočky,

po prázdninách jsme mezi sebou s úsměvem přivítali nová koťata a novou paní učitelku Natálku. Po prvním týdnu to vypadá, že se z nás stává bezvadný tým a skvělá červená třída Kočiček. Děti si navzájem bez vyzvání hezky pomáhají, a také mezi nimi již vznikají nová přátelství, což je krásné pozorovat.

První týden jsme se zaměřili především na poznávání našich jmen, značek a třídy. Hráli jsme různé hry, které toto poznávání podporují, skládali jsme kočku z dřevěných koleček, nosili do kruhu červené předměty, zpívali jsme a rytmizovali Kočka leze dírou, bubnovali jsme Bumtarata na buben, bumtarata kdo je ten? a hádali jméno kamaráda… Učíme se přivítací rituál, v rámci kterého procvičujeme naše jména. Děti také poznávají centra při volné hře a učí se do nich zařazovat. Vedeme děti otázkami k přemýšlení, prohlubujeme samostatnost a pomalu se seznamujeme s pravidly třídy, která budeme dodržovat. Díky skvělému počasí trávíme mnoho času na zahradě, kde jezdíme na odrážedlech, hrajeme si v písku nebo kuchyňce, házíme a kopeme míčem a prolézáme na herních prvcích. V pátek jsme již měli první tělocvik, který proběhl venku.

Při každodenním cvičení se již zaměřujeme na správné držení těla a posílení hlubokého stabilizačního systému. Tomuto se budeme věnovat celý rok, proto prosíme o donesení vlastního overballu pro každé dítě (průměr 20 – 25 cm).

V úterý proběhly třídní schůzky, hlavní body, o kterých jsme se na třídě bavili vyvěsíme na nástěnku, abyste měli informace všichni k dispozici. Domluvili jsme s přítomnými rodiči dvě věci:
– že budeme chodit s dětmi na podzim do solné jeskyně (celkem 10 návštěv, každá za 60 Kč) – poprosíme o vaše podpisy, že souhlasíte s tímto projektem Zdravý podzim, a následně bychom od každého vybrali 600 Kč,
– že si rodiče založí Whats app skupinu naší třídy, kde budou moci sdílet informace a připomínat si navzájem akce MŠ – kdo bude stát o zařazení do skupiny, uvede svoje telefonní číslo (papír bude během pondělí ve třídě u dveří) a paní Stejskalová skupinu založí.
Na třídní schůzce jsem zapomněla upozornit na páteční spojování tříd, za což se omlouvám. V pátek po obědě se třídy spojují, protože třída Veverek nemá odpoledne provoz. Prosíme rodiče, kteří chtějí a mohou dítěti dopřát jít ze školky jeden den po obědě, aby byl tento den pátek, je-li to možné. S tím souvisí hlavně to, že děti, které v pátek jdou domů odpoledne je potřeba připravit na možnost, že nebudou spát v naší třídě. Je dobré, aby to věděly a byly na to připravené.

Moc děkujeme všem rodičům za přinesené toaletní potřeby, papíry, folie a hrnečky, někteří donesli i overbally. Vážíme si spolupráce!

Přejeme všem krásný slunečný víkend plný rodinné pohody!

Lucka, Natálka a Jíťa