Hola, hola školka volá 🐢🎒

Milí rodiče,

už nám to začalo! První týden ve školce máme úspěšně za sebou.

A co jsme vlastně dělali?

Poznávali jsme nové kamarády a nové paní učitelky, Dominiku a Adélku. Učili jsme se jména a značky nových kamarádů a hráli seznamovací hry.  Použili jsme k tomu hudební nástroje, tím jsme procvičili rytmizaci, dále značky všech dětí a barevné kroužky. Děti nám vyprávěly zážitky z prázdnin, kterých měly opravdu spoustu! V kruhu jsme si řekli dvě nové přivítací písničky: Ahoj, ahoj, tak už jsme se sešli, ahoj, ahoj, tak už jsme všichni tu. Hola hola hej, dej mi ruku dej, dokola se postavíme za ruce se podržíme, do očí se koukneme, hezký den si přejeme. Každé ráno si jednu vybereme a přivítáme se s ní.

Jelikož se všichni poznáváme, tak jsme si nastavili pravidla, která budou platit v naší želvičkovské třídě  a to jsou: pusinkové pravidlo, srdíčkové pravidlo, košťátkové pravidlo, želvičkové pravidlo, kapičkové pravidlo a pravidlo, že každý ochutná. Doma se dětí zeptejte, co tato pravidla znamenají.

Prošli jsem si celou školku od kuchyně, knihovny, až po všechny třídy ve školce. Prozkoumali jsme jaká barva patří Veverkám, Kočičkám a Žabičkám. Také jsme si řekli, co všechno máme na naší zahradě a jaké pravidla zde platí.

Dětem se daří postupné začlenění do kolektivu, zvládnutí sebeobslužných činností při hygieně, jídle, převlékání a zapojování do nabízených her a aktivit.

Prosíme rodiče, aby v sebeobslužních činnostech podporovali děti i doma. Děkujeme.

Páteční dny jsou věnované pohybovým činnostem. Procvičujeme tělo, využíváme padák, míče. Děti cvičí bez ponožek, v teplákách, legínách. Pátky prosíme děvčata, aby nenosila sukně a šaty. Děkujeme.

Příští týden se s dětmi vydáme na průzkum center aktivit a něco si v nich i vytvoříme. 

Nové želvičky zvládají adaptaci skvěle. 😊

Všem děkujeme za donesení všech věcí a za účast na třídních schůzkách. 😊

Dále připomínáme, že v rámci projektu Zdravý podzim byla odsouhlasena návštěva solné jeskyně (10 návštev ). Vybíráme tedy částku 600,-Kč.

Užijte si slunečný víkend a příští týden se budeme těšit.  Dominika Adéla a Jana. 😊