První oslava narozenin

Ahoj Kočky,

tenhle týden jsme začali parádně oslavou narozenin. Společně jsme vše připravili a oslavili. V knihách děti psaly a vytvářely přání, v kostkách stavěly a zdobily trůn pro oslavence, v manipulačních hrách zdobily náš dekorativní dort a v domácnosti se krájelo ovoce, otrhávaly se kuličky vína, loupala mandarinka, ale také se připravovalo na stůl – miska, kelímek, ubrousek, lžička. Povedlo se nám přichystat krásnou oslavu, kterou jsme si pěkně užili. Také jsme vyzkoušeli na ovocném salátu pravidlo “alespoň ochutnáme”, takže po přísunu vitamínů jsme si pochutnali na zmrzlinách. A cukry jsme následně využili při tanci a zábavě.

Úterý jsme věnovali poslednímu pravidlu – uklízecímu. Děti samy přišly na to, proč je dobré uklízet. Dle jejich slov by nebylo kudy chodit, kdyby všude ležely hračky, a bylo by to bezpečné. Abychom zjistili, kam všechno patří, každý uklidil jednu náhodnou věc na její místo. Kdo nevěděl, kam věc patří, poradil se s kamarádem. V centrech jsme potom blíže poznávali, kde co máme. V knihách jsme našli všechny obrázkové knihy a uklidili je do knihovny. Knihy bez obrázků jsme dali do skříňky vedle. Také jsme si některé knihy prohlédli. V manipulačních hrách jsme si vybrali nějakou novou hru/stavebnici/skládanku a pracovali jsme s ní. V ateliéru jsme si vybrali pomůcku, se kterou jsme ještě nepracovali a zkusili s ní kreslit. Stejně tak v kostkách měly děti za úkol najít takové kostky, se kterými si ještě nehrály a stavět z nich. Ale co hlavně, děti měly zjistit, kam daná věc, se kterou pracovaly patří uklidit.

Středa patřila solné jeskyni. Děti si pobyt v ní velmi užívají a dosyta přesýpají, hrabou, plní kyblíky a jiné nádoby. Jsou tam spokojené. Cestu jsme zvládli také dobře. Pátek jsme byli část dne spojeni se třídou Veverek, aby nám v tom malém počtu nebylo smutno.

Na příští týden se můžete těšit na téma podzimu a listů, proto prosím přineste v pondělí 1-5 listů na tvoření s nimi. Také se těšte na Anetu, která již s námi bude na třídě. Předškolákům příští týden začíná angličtina (každé úterý 12:30-13:00).

Krásný víkend,

Lucka, Natálka a Jíťa