Nikdo se netváří tak líně, jako tlustá dýně…pokračování

Ahoj Kočky,

celý týden jsem pokračovali v dýňování a dýňohrátkách. V pondělí se nám podařilo společnými silami vytvořit úžasnou obrovskou tlustou dýni v kostkách. Děti také kreslily dýně štětcem, čímž cvičily grafomotoriku, a trénovaly jemnou motoriku v manipulačních hrách, kde vatovou tyčinkou tiskly obrys dýně. V úterý jsme s některými dětmi dýni zkoumali – vážili jsme ji a zkoumali, co by mohlo vážit podobně, měřili jsme ji všemi směry, zjišťovali zda plave a zda plavou semínka, která jsem i ochutnali. Také jsme z vody lovili oranžová víčka pinzetou a užívali si dramatizaci příběhu o tlusté dýni, která se vychloubala, že vyhraje závody. Při dramatizaci jsme si hráli na zvířátka v závodě, vymýšleli jsme, co se dýni nepovedlo a jak to změnit. Takže víme, že kdo nechce být jako tlustá dýně, bude denně cvičit na kladině a jíst zdravě a nebude se vychloubat. Středa patřila solničce a odpoledne dýňobraní, které jste si doufáme moc užili. K vidění bylo neustále spousta úsměvů, tak věříme, že máte hezký zážitek. Ve čtvrtek jsme se zaměřili na třídění barev – oranžové a zelené, pustili jsme si písničku Na zahrádce od Uhlíře a Svěráka, která je nejen o dýních, ale o další zelenině ze zahrady, poslouchali jsme, bubnovali a zkoušeli zpívat refrén. V ateliéru jsme tupovali obrys šablony dýně a v manipulačních hrách jsme lepili proužky barevného papíru a překryli výřezem dýně, takže vznikly krásně barevné dýně. Pátek patřil tradičně tělocviku.

Příští týden se mohou děti těšit na téma týkajícího se draků. Takže pokud počasí dovolí a půjdete o víkendu pouštět draky, budeme si moci poslechnout čerstvé tematické zážitky.

Připomínáme, že v úterý je pro předškoláky připraven dopolední program – Putování s praotcem Čechem https://www.mskurandove.cz/akce/stare-povesti-ceske-hraj-si/.

Ve středu od 8:00 ráno bude probíhat focení jednotlivců s vánočním motivem, fotit se budeme postupně (https://www.mskurandove.cz/akce/fotografovani-jednotlivcu-3/) Prosíme nezapomeňte na vhodné oblečení (přeci jen tričko a tepláky nebudou vhodné na slavnostní fotku), týká se jen těch, kteří mají na nástěnce zapsaný zájem o focení. Peníze za fotky, tj. 350 Kč, se budou vybírat při převzetí. Po focení, zhruba v 9 hodin budeme odcházet do solné jeskyně, proto nezapomeňte na vhodné oblečení na převlečení.

Přejeme všem hezký víkend,

Lucka, Natálka, Aneta a Jíťa