Rodina 👨‍👩‍👧‍👦

Milí rodiče a milé žabičky,

V tomto týdnu jsme si ještě povídali o rodině a jejích členech. Kdo do naší rodiny patří? Jaké máme sourozence? Kdo je babička a dědeček? Jaký máme dům nebo byt? Zda je velký, má balkon nebo zahradu a co máme doma nejraději?

V centrech děti stavěly z kostek velké i malé domy, postavičky z dřívek podle šablony a zjistili jsme jak bydlí indiánské děti. Malovaly svojí rodinu , domy i domácí mazlíčky. Tvořily postavičky z drátku nebo vymodelovaly řízek s knedlíky a učily se správně používat nůž a vidličku.

Ve čtvrtek jsme se opět po roce sešli s našimi tatínky. Pro tatínky a děti byl připraven program ve třídě. Sešli jsme se k kruhu, ukázali si, jaká máme pravila a pozdravili se uvítadlem – dobrý den, dobrý den. V krátkosti jsme si řekli, jaký program nás čeká. Děti tatínky přivítaly krásnou básničkou a potom hurá do dílny. Vytvářeli spolu hmatové destičky z různých přírodnin či z jiných předmětů. Všichni to zvládli na výbornou. 😊 Poté se společně vyfotili a děti si ještě s tatínky pohrály. Věříme, že si tatínci s dětmi tuto akci užili. Maminkám děkujeme za pohoštění, které nám připravily.

V pátek jsme se protáhli při tělocviku a zahráli si pohybové hry.

Prosíme, kdo ještě nepřinesl fotku rodiny, přineste jí. Děkujeme!

Přejeme krásný víkend,

Lucie, Iveta a Lenka