Srnec, srnka, jedle, smrk a ven z lesa půjde vlk🐺🦌

Milí rodiče, 
tento týden jsme pokračovali v tématu lesní zvířata v zimě. Zopakovali jsme si zvířata, která žijí v lese, jaké mají stopy a čím se vlastně živí.

Pondělí patřilo hracímu dni, který mají děti moc rády. Většina dětí byla překvapena změnou center, ale rychle se zorientovaly a centra pořádně prozkoumaly. 

V úterý děti v dílně vytvářely srnku. Na ruličku od toaletního papíru nalepily hnědý papír a vystřiženou hlavu. V písku si děti zasypaly moukou papír a hledaly tam pomocí štětce zvířata. Manipulační hry vyrobily medvěda pomocí hnědého papíru. 

Ve středu jsme měli tyto centra. Knihy a písmena počítaly a vybarvovaly stejné ptáky. Kostky nám postavily velký krmelec. Ateliér ťupkal houbičkou les a nalepil tam zvířata a stromy. Pokusy nám na čtvrtku otiskly zvířecí stopu a pak k tomu otiskly “svoji stopu” (ruka/ noha). Manipulační hry si natrhaly krepový papír a nalepily ho na čtvrtku, kde bylo zvíře, které si děti vybraly. 

Ve čtvrtek děti přišly v maskách jako zvířata. Jelikož je doba masopustu, tak jsme si řekli, co to ten masopust vlastně je. Zahráli jsme si spoustu her, tancovali a měli pořádnou hostinu. Ještě jednou moc děkujeme za donesení občerstvení. 

V pátek jsme také centrovali. Domácnost nám připravila “jedlé stopy”. Děti v manipulačních hrách hrály hru – já mám, kdo má. Hudba složila pro ostatní děti písničku na masopustní průvod. 

Přejeme hezký víkend a těšíme se v pondělí. 

Domča, Áďa, Janča