Spolu jsme se potkali…

Milí rodiče,

pomalu, ale jistě se blíží konec školního roku a s ním i rozloučení. Rozloučení nejen se školním rokem, ale i s našimi předškoláky. Celý týden se tedy vše točilo okolo příprav na náš zahradní ples. Povídali jsme si, co to ples je, proč se pořádá, co se na ples obléká a co se na něm dělá. Tančí, zpívá, povídá, oblékají se hezké šaty, češou se pěkné účesy, hraje hudba… Děti malovaly a vybíraly šaty nejen pro sebe, ale také pro panenky. Na ples pilně nacvičují svá vystoupení, vyrábějí si kravaty a mašle. Pomalu také vzniká plakát tančících předškoláků.

Počasí nám tento týden přálo, a tak jsme trávili většinu času venku. Děti si užily mlhování a řádění. Převlékáním do plavek posílily sebeobsluhu, ve vodě se otužovaly, musely se postarat o své věci. Vědí jak se chránit před sluníčkem. Kšiltovka, krém na opalování, dostatek pití.

Bohužel nám z pod pokličky uteklo nějaké zlobení. Museli jsme si znovu připomenout co to znamená, když někdo řekne ,,to mi nedělej, neříkej, to se mi nelíbí”. Jak důležité je umět se přiznat, omluvit se. Prosíme vás i vy toto dětem připomínejte, povídejte si, řešte konfliktní situace. Pro život jsou tyto návyky velice důležité. A věřte, že to děti vědí a umí.

Užijte si krásný víkend a v úterý se těšíme na společné setkání s vámi. Saša, Míša, Lenka a Lenka

PS: přečtěte si prosím pozorně zaslané informace k plesu. Jelikož se bude v úterý po obědě zdobit a připravovat zahrada, nepůjdeme ven. Doporučujeme tedy, pokud můžete, vezměte děti ještě před plesem domů nebo ven. Čekání na slavnostní program bývá pro děti dost těžké. Zpět je pak, ale přiveďte VČAS (do 16.00 hod a již v požadovaném oblečení)

Plánovaná Módní přehlídka bude ve čtvrtek. Předem děkujeme za spolupráci.