Proč je důležité mít kamarády ❤️🤝

Milí rodiče a milé žabičky,

v tomto týdnu jsme si dali za cíl naučit naše malé kamarády další důležitá a užitečná pravidla. Vysvětlili jsme si, jak moc je důležité, abychom se měli rádi, byli kamarádi, neubližovali si, ale naopak pomáhali. 
Od toho přece přátelství a kamarády máme. Není to ale nic samozřejmého, a proto i my na hezkém vztahu s kamarády pracujeme. 
Hodně nám s tím pomáhá žabák Maxík, kterého jsme v pondělí pokřtili a teď mu připravujeme domeček, aby se s námi cítil dobře, ale měli i něco svého.
I děti jsou někdy rády samy a v klidu si odpočinou. 
U předškoláků jsme se zaměřili v knihách a písmenech na čtenářské dovednosti. Děti si mohly vybírat knihy k danému tématu, které jsme tento týden měli. Četli jsme si krátké pohádky a děti se pokusily vyprávět příběh (pohádku).Sestavovali jsme slova z písmen podle předlohy a opisovali slova. Učili jsme se tématické říkanky (žabí pomocná říkadla).
Také jsme zkoušeli sestavit věty pomocí obrázků.

Tématem našeho týdne je přátelství a proč je důležité mít kamarády. 
Vytvořili jsme si duhu přátelství, pomocí duhy jsme poznávali barvy a vytvářeli krásné obrázky. Malovali jsme štětci, tiskli pěnovou fólií, stříhali a lepili.Na koberci v centru kostek se nám podařily krásné stavby. Bylo hezké pozorovat, děti jak si pomáhají.

 I když jsme si dali za cíl zajímavé aktivity, ne všechny jsme stihli a zvládli udělat.Museli jsme improvizovat, když jsme zjistili, že děti nevědí, jak správně držet talíř a uspořádat si vidličku, nůž a lžíci. 

Využili jsme přípravu na blížící se narozeninový den a v centru domácnost jsme se učili stolovat. Na fotkách uvidíte, jak jsme připravovali oslavu. S dětmi jsme si udělali palačinky, které jsme ozdobili a potom i snědli.
No, určitě nám závidíte. 😅

Přejeme krásný víkend,

Anet, Luci a Lenka