Život na statku

Milí rodiče,

tento týden jsme se společně přenesli do světa hospodářských zvířátek. Jak se jmenuje otec, matka a jejich mládě, jak si mezi sebou povídají, jak se jmenuje jejich obydlí, a jaký pro nás mají užitek. Začali jsme hrou na rozvoj sluchového vnímání, kdy si děti vylosovaly jedno zvířátko, které pak znázorňovaly jeho charakteristickým pohybem a zvukem. Měly tak mezi sebou najít svou zvířecí rodinku podle sluchu. Děti rozkládaly názvy zvířat na slabiky v centru Hudby pomocí nástrojů, v Dílně děti mohly počet slabik u názvů zvířat znázornit pomocí zatlučených hřebíků, pak také v Knihách a v Kostkách. Děti nám navíc v rámci centra Dramatizace podle své vlastní fantazie zahrály divadlo “Zvířátka na statku” s hudebním doprovodem.
Děti si taky zazpívaly písničku “Když jsem já sloužil to první léto”, díky které si zopakovaly pojmy jako první a poslední. A prohlídly si knihu o hospodářských a domácích zvířátkách, kterou nám přinesla naše kamarádka Lea. Děkujeme :).
Ve čtvrtek jsme si povídali o užitku zvířátek a o tom, jak to chodí na takovém statku. Děti v rámci centra Domácnost “dojily” krávu a společně ochutnaly mléko, v centru Voda a písek se “válely” v bahně jako prasátka, v Manipulačních hrách “ostříhaly” ovečku a z její vlny pak “upletly” čepici a šálu, V Pokusech jsme ve hmatových kelímcích hledali husí peří a s ním pak plnili peřinu, v Ateliéru jsme sbírali vajíčka od slepiček a zakreslovali je pomocí grafomotorických cvičení do ošatek, díky tomu jsme si opět procvičili jeden z geometrických tvarů – ovál. V rámci Dílny jsme kozlíkům zabrousili rohy pomocí pilníků.

Příští týden nás navštíví čarodějnice.

Těšíme se na vás!
Hezký víkend přeje Terka, Verča, Janička