Na severu blízko pólu je ráj ledních medvědů. Plavou v noci, loví ryby, klouzají se po ledu. 🐧❄️

Milí rodiče a milé želvičky,

tento týden jsme měli téma “Ledové království”, a tak jsme si udělali výlet na sever. Procestovali jsme Grónsko, severní Norsko a Švédsko a Antarktidu. 

Setkali jsme se s Eskymáky a dozvěděli se, jak žijí, jaké mají oblečení, jak se přepravují a že se živí sušenými rybami.

V centrech jsme stavěli pro Eskymáky iglů z kostek, ale i v dílně jsme vytvářeli jejich příbytky. Postavili jsme si malý rybník a lovili si ryby, ze kterých jsme pak v domácnosti “vařili” jídla.

Dále jsme si povídali o zvířatech, která žijí na severu. Ukazovali jsme si obrázky a hádali jsme, jak se může dané zvíře jmenovat. No, byla to legrace, protože jsme se dozvěděli i docela zajímavé názvy. 

V ateliéru jsme malovali tučňáky suchým pastelem a bříško jsme polepili vatou, dále jsme prováděli pokus se solí a inkoustem, a pak jsme dělali nějaké pracovní listy zaměřené na matematickou pregramotnost, koordinaci ruky a oka a grafomotoriku.

K severu neodbytně patří i polární záře, a tak jsme si ji vytvořili na papíru. V domácnosti jsme si upekli štrůdly z listového těsta, jablek a tvarohu a Vy jste je mohli ochutnat ve čtvrtek na Dni tatínků.

Moc Vám děkujeme za účast!

Přejeme Vám krásný víkend,

Anet a Jana