Veselé Velikonoce 🐣

Milí rodiče a veverky,

Velikonoce! To bylo naše téma tohoto zkráceného týdne, ale i přesto jsme toho stihli spoustu vyrobit a zažít. V ranním kruhu děti odpovídaly na otázku, jak si představují Velikonoce. Každý řekl, co si pod touto tradicí představuje. A tak jsme se společně seznámili s velikonočními zvyky a zopakovali jsme si tu nejznámější velikonoční koledu „Hody, hody doprovody, dejte vejce malovaný, nedáte-li malovaný, dejte aspoň bílý, slepička vám snese jiný“. V ranním kruhu měl také každý za úkol postavit kraslici, kterou nám měl následně popsat. Bohužel většina dětí nevytvořila ani krátkou větu. Proto prosíme rodiče, aby s dětmi více mluvili, některým dětem dělá opravdu potíž popsat svůj výrobek a mluvit ve větách.  

V centrech aktivit jsme malovali žlutá vajíčka, na vajíčka pak přišlo peří, oči a zobáček a vzniklo nám krásné kuřátko. K tomu děti vystřihaly trávu, kterou si ozdobily různobarevnými kytkami a každý si svůj výrobek odnesl domu. V jemné motorice jsme pokračovali, stříhali jsme vajíčka z papíru a vybarvili je voskovkami. V manipulačních hrách děti provlékaly vlnu a vznikla kraslice. Domácnost nám upekla velikonoční cukroví. Ateliér nám prstovými barvami udělal velikonočního zajíčka. V kostkách děti postavily velkou kraslici a tu vyzdobily tím, co našly ve třídě. Centrum aktivit knihy a písmena patřilo k procvičování grafomotoriky a k hledání rozdílů na obrázku.

Všem přejeme hezké prožití velikonočních svátku a budeme se těšit v úterý.

Dominika, Saša, Lenka a Lenka

P.S. Zeptejte se dětí, co dostaly za domácí úkol, který mají přinést v úterý. (Vystřihnout vajíčko, natrhat noviny a natrhané noviny nalepit na vajíčko).