Maminky 👩 💓

Milí rodiče,

příští týden budou mít maminky svátek, a proto se děti tomuto tématu věnovaly tento zkrácený týden. Co se Ti na tvé mamince nejvíc líbí? Z čeho má Tvoje maminka radost?  Odpovědi na otázky najdete na nástěnce.

V centrech se maminky vytváří, zdobí, chystají se přání i malé dárečky. Stavíme srdíčka i maminky, hrajeme námětové hry na rodinu, v dramatice si hrajeme na maminky, jak vaří a uklízejí. V kinetickém písku tvarujeme hvězdičky a srdíčka. V domácnosti děti navlíkaly gumičky do sukní, které budeme mít na závěrečný ples. Také nám vzniklo jedno velké srdce, k tomu jsme potřebovali papír, který jsme natrhali a pak nalepili, hezky jsme u toho procvičovali jemnou motoriku. Konec týdne jsme zakončili tělocvikem, tentokrát nás hezké počasí vytáhlo ven, takže jsme si ho užili venku.

 Učíme se básničku: Sladkou pusu jako med,

                                    pošlu ti ji, mámo, hned.

                                    Letí, letí pusinka,

                                    dostane ji maminka.

Předškoláky čeká v úterý 9.5 v dopoledních hodinách program s Policií České republiky.

Také  připomínáme, že ve čtvrtek 11.5. od 16:00 společně oslavíme Den matek v Chuchelském háji, nezapomeňte si vzít deku a něco malého na zub.

A v neposlední řadě – blíží se nám zahradní slavnost a my bychom chtěly poprosit rodiče o sjednocení oblečení dětí. Kluci na sobě budou mít černé tričko a černé kalhoty. Holky si také vezmou černé tričko a černé legíny, k tomu jim dáme ještě žluté sukně, které tak hezky vyniknou. Děkujeme za spolupráci.

Užijte si prodloužený víkend a v úterý se na Vás opět těšíme. Dominika, Saša, Lenka a Lenka.