Uvidíš-li oheň plát, tak volej 150 🧑🏻‍🚒🚒👩🏻‍🚒

Milí rodiče,

tento týden jsme odstartovali prvním pondělním dopoledním výletem do Prokopského údolí, kde jsme zažili spoustu dobrodružství. Stavěli jsme domečky z klacků, užili si pohyb na hřišti a také jsme posvačili na obřím spadlém stromu. To Vám byla paráda!

V úterní den na nás na zahradě čekal program jízdní policie, děti tak získaly informace o policejních koních – k čemu slouží, co všechno musí umět. Také měli možnost si prohlédnout policejní motorku a auto. Nechte si od děti vyprávět o této akci, aby potrénovaly mluvu v celých větách a správě věty formulovaly. Moc jim to pomůže.

V ranních kruzích jsme se naučili hasičskou básničku (zkuste požádat děti, třeba Vám ji poví), telefonní číslo na hasiče -> podle čeho si ho nejlépe zapamatujte, 0 =rybníček, požární hadice. Povídali jsme si o tom, jak postupovat v případě požáru a probrali hasičskou výstroj.

Centra aktivit byla plná hasičských výrobků. V ateliéru děti společně kreslily hasičské auto barvami a poté na něho přidělaly hasiče, které nám děti připravily v knihách a písmenech. Tím práce v ateliéru ale nekončí, děti tam zhotovily i krásná hasičská auta a postavu hasiče pomocí fixy a vodovek, které můžete vidět na nástěnce.

V manipulačních hrách tvořily hasiče a jejich auta z barevného papíru. V pokusech a objevech děti zkoumaly, co se stane se svíčkou, pokud ji přikryjeme sklenicí. A jako druhý pokus bylo naším úkolem roztočit spirálu prostřednictvím svíček. Domácnost si ošetřovala popáleniny. A v kostkách kluci postavili parádní hasičské auto a hořící panelák, kde děti následně hasily vzniklý požár.

Ve čtvrtek předškoláky čekal polytechnický autobus, o kterém se dozvíte více informací zde: https://www.mskurandove.cz/2023/05/26/polytechbus-ii/

S menšími dětmi jsme podnikli procházku po okolí, navštívili jsme trampolíny a hřiště.

Páteční den nás čekal tělocvik venku v krásném počasí. A tak jsme potrénovaly skákání snožmo, po pravé a levé noze, pozadu a zahráli si spoustu her.

Básnička: HASIČ

Trámy hoří, střecha padá.

Jedem k ohni tradá – tradá.

Velitel už nasedá,

Zachráníme, co se dá!

S autem k ohni profičí,

Nebojácní hasiči.

Uvidíš-li oheň plát,

Tak volej sto padesát!

P.S.: Nezapomeňte na další pondělní výlet dorazit do školky do 8:00 hodin. A prosíme rodiče, aby dětem sbalili pouze malou svačinu. Děti mají svačinu ze školky, tak ať toho nemají zbytečně moc.

Pokud je to možné nechte děti sbalit si batůžek, aby samy věděly, kam si, co umístí a co to obnáší.

Přejeme Vám krásný slunečný víkend a těšíme s v pondělí.

Adéla, Lucka a Jíťa.