Nikdo se netváří tak líně, jako tlustá dýně… 🎃

Ahoj Kočky,

tenhle týden jsem se věnovali dýním a vzhledem k blížícímu se dýňobraní v nich budeme pokračovat i příští týden. V pondělí jsme zapojili hmat a fantazii a snažili jsme se poznat, co je ukryto v pytli. Přišli jsme na to, že jde o dýně. Zvládli jsme dýně seřadit podle velikosti. V úterý jsme dýni kutáleli a říkali, co o dýni víme, zjistili jsme, že je oranžová, zdravá, kulatá, roste na poli nebo zahradě, dá se vydlabat, umístit do ni svíčku, udělat z ní polévku nebo koláč a … (každý měl nějaký nápad 🙂). Dýni jsme rozřízli a objevili, co je uvnitř, prohlídli jsme si semínka a oloupali je. Naučili jsme se básničku o dýni a hlavně jsme dýně tvořili. Všechno si můžete prohlédnout na fotkách a papírové výtvory uvidíte i na nástěnce.

Ve středu jsme se vydali tradičně do solné jeskyně, kde jsme si pohráli a užili si to. Ve čtvrtek jsme shlédli pohádku o Terezce a Matějovi, která se dětem moc líbila, nejen díky krásným písničkám, ale i možnosti tančit nebo se přidat mezi účinkující. Více v samostatném příspěvku https://www.mskurandove.cz/2023/10/12/o-terezce-a-matejovi/. V pátek jsme se proběhli a protáhli si těla při tělocviku, který byl zřejmě již na delší dobu naposledy venku.

Příští týden nás čeká dýňobraní https://www.mskurandove.cz/akce/dynobrani-2/ Nezapomeňte kromě dobré nálady přinést také dýni, nástroje na její vyřezání a svíčku se sirkami/zapalovačem. Kdo by mohl, budeme rádi pokud doneste pro sebe a děti i občerstvení, ideálně dýňové. Bude možnost i opékání buřtů, takže kdo by měl zájem, nezapomeňte si buřty a pečivo donést.

Na stolečku u ranního úkolu je možnost zapsat dítě na vyšetření očí https://www.mskurandove.cz/akce/prima-vizus-koukaji-na-nas-spravne/.

Užijte si krásný ještě napůl letní víkend,

Lucka, Natálka, Aneta a Jíťa