Ten dělá to a ten zas tohle 👨🏻‍🍳

Milí rodiče a milé Kočky,

tento týden jsme se nadále zabývali povoláním, konkrétně kuchařem.

V ranních kruzích bylo naším úkolem postavit ze dřívek hrnec, vařečku a pana kuchaře (určit počet dřívek, barvu a geometrický tvar). Dále každé z dětí doneslo jeden předmět z centra domácnosti, který využívá kuchař ke své profesi, předměty jsme si představily a řekli, k čemu slouží. Děti také rozdělovaly potraviny podle zdravých a nezdravých.

V centru manipulačních her bylo naším úkolem vytvořit hlavu kuchaře s čepici. Procvičili jsme tak stříhání, lepení a dokreslování. V ateliéru nás čekala výroba kuchařské zástěry z barevného papíru.

Týmově jsme postavili kuchyň, které nescházela ani lednice s potravinami a zvládli jsme i ošetřit zraněného kuchaře. V domácnosti nám děti obstaraly ovocné špízy, které se skládaly z hroznového vína, jablka a mandarinek a na kterých jsme si po obědě pochutnali.

V knihách a písmenech děti potrénovaly grafomotoriku.

Úterní den nás čekalo autorské čtení s jógou – Příběh o létání a splněných přáních. Více k přečtení naleznete v příspěvku https://www.mskurandove.cz/2023/02/01/autorske-cteni-s-jogou/.

Celý týden jsme chodili na procházky po okolí MŠ a navštěvovali různá hřiště, kde jsme si užili plno zábavných her, jako je Cukr káva, limonáda nebo Rybičky, rybičky.

Tento týden nás naposledy čekala návštěva solné jeskyně, za chybějící návštěvy dětí proběhne vyúčtování. A od příštího týdne bude každé pondělí zaveden „hrací den,“ kdy se děti samy rozřadí do center a vyberou si činnost podle sebe. Hrací den nám umožňuje individuálně pracovat s dětmi, zlepšovat jejich slabé stránky a pracovat na předškolní diagnostice a portfolií dětí. Od května nám hrací dny vystřídají pravidelné výlety. Pátek se týkal tělocviku, protažení těla a relaxaci.

Krásný odpočinkový víkend a těšíme se na další týden.

Adéla, Lucka a Jíťa.

PS: Od tohoto týdne bude ve třídě koček nastálo zůstávat paní učitelka Adéla.